عمق دفینه چقدر است؟
عمق دفینه چقدر است؟ عمق قرارگیری یک جسم در زیر زمین به معنای فاصلهای است که از سطح زمین دارد و معمولاً با واحد اندازهگیری طول محاسبه میشود (مانند متر یا فوت).
به جرات میتوان گفت که عمق دفینه اصلی ترین عامل تعیین کننده در شروع به کار کاوشگران است. بسیاری از کاوشگران با دیدن عمق زیاد یک دفینه از ادامه کار منصرف میشوند که هزینه بر بودن، زمان بر بودن و سختی های بسیار زیاد از جمله دلایل انصراف آنها است.
عمق اهداف با توجه به محل قرارگیری آن ها متفاوت بوده و معمولا در ایران دفینه های موجود در نیمه جنوبی کشور از عمق بیشتری برخوردار هستند و البته که این موضوع در تمامی موارد صدق نمی کند.
عوامل طبیعی ایجاد تغییر در عمق دفینه
عمق دفینه در زیر زمین بر اثر گذشت سال ها توسط عوامل گوناگونی دچار تغییر میشود.
حرکت تکتونیک صفحات و فعالیتهای ارتعاشی نظیر زلزله میتوانند اجسام را به سمت عمق زمین حرکت دهند.
به صورت کلی در همه این موارد، میزان تأثیر آنها بستگی به خصوصیات جغرافیایی و زمینشناسی منطقه دارد.
عمده دلایل تعیین کننده عمق دفینه ها
- فرهنگ منطقه
- جغرافیا و جنس خاک منطقه
- شرایط آب و هوایی منطقه
- تاریخ دفینه گذاری
- هدف از دفینه گذاری
نوع و جنس دفینه
جنس و حجم دفینه تاثیر بسیار زیادی در عمق قرار گیری آن دارد. اتاقک های دارای دفینه در عمق بالای ۴ متر و برای مثال یک خمره حاوی سکه معمولاً در عمق زیر ۳ متر قرار دارد.
موارد بسیار کم مشاهده شده که دفینه در عمق بالای ۱۰ متر قرار داشته باشد مگر اینکه فرد دفینه گذار است قصد بازیابی دوباره آن را نداشته است.
دفینه های سفالین و برنزی که به همراه اجساد دفن میشدند معمولاً در عمق زیر ۳ متر قرار دارند اما مقبره و اتاقک هایی که پادشاهان و سرداران و یا افراد ثروتمند در آنها دفن میشدند
و به قبر سرداری مشهور هستند در عمق بالای ۴ متر قرار داشته و دسترسی به آنها سخت و هزینه بر است.
برای مثال دفینه هایی که مربوط به راهزنان می باشند معمولاً در عمق یک تا دو متری قرار دارند زیرا آنها این دفینه ها را در عمق کم قرار میدادند تا مدت زمان کمی برای بازیابی آن ها نیاز باشد و بتوانند به آسانی آنها را دوباره بردارند.
فرهنگ منطقه محل کاوش
فرهنگ آداب و رسوم و باورهای مذهبی مردم یک منطقه نیز در عمق دفینه گذاری آنها دخیل بوده بدین صورت که در هر منطقه با توجه به باورهای مذهبی و آداب و رسوم خاص خود مردگان و اموال را در یک عمق خاص دفن می کردند.
شرایط جغرافیایی و جنس خاک محل کاوش
جنس و نوع خاک اطراف گنج در یک منطقه نیز مستقیما بر روی عمق تاثیر گذار است.
از مواردی که میتوان از آن برای تشخیص دفینه استفاده کرد رنگ خاک اطراف دفینه است.
و دانستن نحوه صحیح کاوش در کوهستان و دستگاه فلزیاب مناسب کوهستان میتواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد.
بر خلاف آنچه به نظر می آید عمق دفینه در تپه بیشتر عمق دفینه در کوه بلند است و دلیل آن نیز نرمی خاک و راحتی آوردن وسایل و مصالح به آن است.
تاریخ دفینه گذاری
دفینه و گنج های مربوط به بیش از ۳ هزار سال پیش دارای عمق کمتری نسبت به دفینه های دیگر هستند زیرا امکانات حفاری در آن برهه از تاریخ به نسبت کمتر بوده است؛
البته این قضیه در مورد پادشاهان صدق نمی کند. همچنین حکومت های تاریخی مختلف نیز دارای عقاید و بینش های مخصوص به خود بوده و همین عامل سبب تغییر در عمق گنج در طول تاریخ شده است.
برای مثال دفینه های مربوط به دوران اشکانی و هخامنشی از عمق کمتری نسبت به دفینه های ساسانی برخوردار هستند.
شرایط آب و هوایی منطقه مورد کاوش
همانطور که واضح است فرسایش و شسته شدن خاک در مناطق پر بارش بیشتر است و به همین دلیل دفینه ها را در عمق بیشتر قرار میدهند.
تجربه بسیاری از کاوشگران میگویند که در مناطقی که سردسیر هستند نیز عمق دفینه ها کمتر از مناطق گرمسیر است که علت آن را در جنس خاک این مناطق میدانند.
نشانه های گنج کم عمق چیست؟
مهمترین نشانه یک گنج کم عمق نشانه های اطراف آن است.
در فرآیند پیدا کردن گنج آشنایی با لایه های خاک روی گنج و نشانه های گنج تا حدود زیادی میتواند راهگشا باشد. همچنین داشتن اطلاعات تاریخی و باستان شناسی
و اطلاع از فرهنگ و سنتهای مردمان منطقه مورد کاوش در طول زمان تا حدودی می تواند جای خالی دستگاه فلزیاب را برای شما پر کند.
ارتباط با کارشناس فروش
برای تعمیرات انواع فلزیاب اینجا کلیک کنید.
برای خرید انواع فلزیاب اورجینال کلیک کنید.09100061387
برای مشاوره رایگان در مورد علائم و نشانه ها و خرید و فروش با کارشناسان ما در تماس باشید.
شماره تماس کارشناس آموزش فلزیاب، خرید فلزیاب و تعمیر فلزیاب : 09100061387